În conformitate cu art. 9 din O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, Cumpărătorul beneficiază de dreptul de retragere din contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere, în termen de 14 zile, care curge de la data la care Cumpărătorul sau un terț indicat expres, altul decât transportatorul, intră în posesia produsului.

Pentru exercitarea dreptului de retragere, în termen de 14 zile de la livrarea produsului, Cumpărătorul va informa BIKO.RO cu privire la decizia să de retragere, având dreptul să opteze pentru una din următoarele doua variante:

a. completarea și transmiterea în format electronic de pe site-ul BIKO.RO a formularului standard de retragere (link pentru formular);

b. transmiterea unei declarații neechivoce în care își exprimă decizia de retragere din contract, prin poșta sau e-mail la datele de contact din Secțiunea „Contact”


BIKO.RO va comunica de îndata Cumpărătorului, la adresa de e-mail indicată în comandă, confirmarea primirii formularului de retragere completat în format electronic sau a declarației neechivoce de retragere din contract, în funcție de varianta pentru care a optat Cumpărătorul.

În cazul în care, în baza aceleiași comenzi, Cumpărătorul a achiziționat mai multe produse, acesta își poate manifesta intenția de retragere doar cu privire la unele dintre acestea.

În toate cazurile, Cumpărătorul va identifica produsele cu privire la care își exercita dreptul de retragere prin:

- numărul comenzii;

- codul produsului;

- numărul și data facturii de livrare etc...


Cumpărătorul suportă costurile de returnare a produselor pentru care și-a manifestat dreptul de retragere.

Cumpărătorul va returna produsele în termen de 14 zile de la livrarea acestora, concomitent cu manifestarea dreptului de retragere de mai sus. Produsele vor fi returnate numai insoțite de factura fiscală și certificatul de garanție. Returnarea va fi acceptată de Vânzător numai dacă produsul este în condiții perfecte, în același ambalaj original în care a fost livrat, adică să nu prezinte, sub nici o formă, semne de uzură sau consum, deteriorări și disfuncționalități. Vânzătorul își rezervă dreptul de a nu accepta primirea produselor retur fără notificarea scrisă prealabilă, Vânzătorul își rezervă dreptul de a nu accepta produselor retur expediate de Cumpărătorul dupa împlinirea termenului de 14 zile.

Contravaloarea produselor returnate se vor rambursa în cel mult 14 zile de la data notificării dreptului de retragere, prin transfer bancar (Cumpărătorul trebuie să precizeze în scris contul bancar în care dorește să primească banii) sau mandat poștal, sub condiția ca produsele returnate să fie recepționate de Vânzător în acest termen. În toate cazurile, Vânzătorul va amâna rambursarea până la data recepționării produselor returnate sau până la momentul primirii unei dovezi din partea Cumpărătorului conform căreia acesta a expediat produsele către Vânzător, luându-se în considerare data cea mai apropiată.

Cumpărătorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor. Nu se acceptă la retur produse care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire alta decât cea necesară pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor, și/sau intervenții neautorizate auspra produselor. În aceste cazuri, Vânzătorul va reexpedia produsul Cumpărătorului, pe cheltuiala acestuia din urma, fără a rambursa contravaloarea produsului.

Numai în anumite situații care depind exclusiv de decizia Vânzătorului, BIKO.RO acceptă returul produselor dacă acestea au fost folosite o singură dată sau prezintă mici urme de uzură. În astfel de cazuri Vânzătorul va face o analiză asupra produsului și va stabili valoarea care trebuie returnată Cumpărătorului, în funcție de uzura produsului rezultată din manipularea acestuia. Această valoare se va deduce din valoarea comenzilor efectuate ulterior pe Site de către Cumpărător.

Cumpărătorul își poate manifesta dreptul de retragere, conform prevederilor mai sus menționate, numai pentru produsele livrate prin curier rapid; comenzile care au fost ridicate de la sediul/punctele de lucru ale Vânzătorului nu sunt considerate comerț la distanță, întrucât pot fi vizualizate, verificate și acceptate personal, ca și corespunzătoare cu scopul și nevoile Cumpărătorului.

Produsele executate sau importate la cererea expresă a Cumpărătorului, conform specificațiilor sale sau personalizate în mod clar, nu fac obiectul dreptului de retragere.