Prevederi generale

Prezenta secțiune reglementeaza termenii și conditiile de utilizare a site-ului www.biko.ro și de achiziție online a produselor comercializate pe site. Vizitarea site-ului și transmiterea comenzii confirma citirea, intelegerea și acceptarea integrala a termenilor și conditiilor expuse în continuare. Pentru folosirea în bune conditii a site-ului, recomandam citirea cu atentie a termenilor și conditiilor de utilizare. Termenii și conditiile detaliate în cele ce urmeaza reprezinta unicul acord al partilor, de natura a naste drepturi și obligatii în beneficiul, respectiv în sarcina acestora, și trebuie executat cu buna credinta.

Site-ul biko.ro este proprietatea S.C. LANGENICS S.R.L., cu sediul în Voluntari ILFOV, Strada Drumul Potcoavei, Nr. 55, Vila 8, Cam.5, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J23/829/23.02.2018, Cod Unic de Inregistrare 38918767, telefon 0311027430, e-mail: office@biko.ro. Pentru informații de contact va rugam consultati sectiunea „Contact” de pe site.

Relatia dintre parti este guvernata de legislatia romana cu privire la protectia consumatorului- O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, Legea 365/2002 privind comertul electronic republicata, Legea nr. 296/2004 privind Codul Consumului republicata, și Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor în relatia cu consumatorii și armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor .

În utilizarea site-ului, sunteti de acord să furnizati informații adevarate, corecte, actuale și complete despre dumneavoastra. Activitatea de comercializare și distribuție din oferta site-ului este conditionata de corectitudinea datelor furnizate de utilizator în formularul de comanda.

Definiţii:

În cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiţi cu majuscule vor avea, dacă din context nu rezultă altfel, întelesurile specificate mai jos:

Contract - contractul de achiziție online, care ia nastere la momentul acceptarii de către Vânzător a comenzii transmise de Cumparator și caruia i se aplica Termenii și conditiile din prezenta sectiune.

Cumparator – Utilizator al site-ului care achizitioneaza produsele comercializate de Vânzător pe site, prin indeplinirea cerintelor procedurii de inregistrare și transmiterea unei comenzi online acceptate de Vânzător; client, consumator final.

Site: Reprezintă Site-ul Internet aflat la adresa www.biko.ro, detinut în exclusivitate de LANGENICS S.R.L. și prin intermediul căruia Utilizatorul are acces la informaţii privind serviciile şi produsele oferite/asigurate de către LANGENICS S.R.L.

Termeni și Conditii - intelegerea contractuala dintre Vânzător și Cumparator în conformitate cu reglementarile din prezenta sectiune. Prin utlilizarea facilitatilor Site-ului, Utilizatorul/Cumpărătorul accepta termenii și conditiile în vigoare afisati pe site la data transmiterii comenzii către Vânzător. Renuntarea la contract se poate face în conformitate cu prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor la distanta.

BIKO.RO/Vânzătorul : societatea LANGENICS S.R.L., cu sediul în Voluntari ILFOV, Strada Drumul Potcoavei, Nr. 55, Vila 8, Cam.5, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J23/829/23.02.2018, Cod Unic de Inregistrare 38918767

Utilizator: Reprezintă persoana care accesează Site-ul, în scopuri private sau profesionale şi care, prin simpla utilizare a facilitatilor site-ului, declara ca accepta Termenii și Conditiile reglementate în prezenta sectiune.

Utilizare abuziva: Reprezintă utilizarea Site-ului într-un mod contrar practicii în domeniu, reglementarilor şi legislatiei în vigoare sau în orice alt mod care poate produce prejudicii BIKO.RO .

Conţinutul Site-ului:

 • 2.1. Informaţiile publicate pe Site sunt informaţii de interes general despre BIKO.RO, produsele comercializate de acesta, ale partenerilor săi, cât şi alte informaţii considerate de BIKO.RO ca fiind de interes pentru Utilizatori.
 • 2.2. Informaţiile sunt puse la dispoziţia Utilizatorilor, de regulă, în mod gratuit. BIKO.RO îşi rezervă dreptul de a implementa anumite servicii pe Site, ce pot fi oferite contra cost Utilizatorilor.
 • 2.3. BIKO.RO este deţinătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra Site-ului, respectiv asupra designului şi continutului acestuia. Fotografiile, textele, sloganurile, desenele, imaginile, secventele animate sonore sau nu, precum și toate lucrarile integrate în Site sunt proprietatea BIKO.RO sau a companiilor partenere, care au autorizat BIKO.RO să le utilizeze.

  Utilizatorul are obligaţia de a respecta drepturile de proprietate intelectuală ale BIKO.RO și ale companiilor partenere, prevăzute de legislaţia în vigoare. Folosirea oricăror elemente ale Site-ului (text, imagini, elemente grafice etc), fără acordul BIKO.RO sau al proprietarilor de drept, este interzisă şi se pedepseşte conform legilor în vigoare.

Utilizarea Site-ului:

 • 3.1. Utilizatorul se obligă să acceseze şi să utilizeze Site-ul în scopuri şi prin mijloace care să nu constituie o Utilizare abuzivă.
 • 3.2. Site-ul oferă posibilitatea tuturor Utilizatorilor să își creeze cont. Datele furnizate de tine, în mod direct la crearea unui cont sunt: nume și prenume Utilizator, parola (se cripteaza și noi nu avem acces la parola/parolele tale), adresa de e-mail validă, telefon, adresa de reședință/de livrare, iar pentru persoanele juridice numărul de inregistrare la registrul comertului și codul fiscal.

  Telefonul îți poate fi solicitat pentru diverse servicii care necesită contactul direct rapid cu tine. Adresa îți poate fi solicitata daca achizitionezi un produs și constituie camp obligatoriu pe facturile fiscale emise (prelucrarea adresei se face în scop legal, în temei contabil pentru depunerea declarațiilor fiscale solicitate de autoritatile de pe teritoriul Romaniei).

  Folosim aceste date pentru a putea permite accesul în contul tau de pe site-ul sau la serviciile noastre. Temeiul legal il constituie contractul în care tu esti parte alaturi noi de fiecare data când accesezi vreunul dintre site-urile noastre prin acceptarea Termenilor și Conditiilor de furnizare a acestor servicii.

  Dupa crearea de cont, Utilizatorii pot opta să primeasca mesaje prin care să le fie aduse la cunostinta campaniile promotionale, în scop de reclama, actiunile de marketing și publicitate și accesul la facilitati suplimentare, furnizate de BIKO.RO. Orice mesaj prin care sunt aduse la cunostinta campaniile promotionale, în scop de reclama, actiunile de marketing și publicitate și accesul la facilitati suplimentare, furnizate de BIKO.RO vor fi trimise doar în urma abonarii și acordarii în mod expres a consimtamantului privind aceste mesaje.

 • 3.3. Prin crearea unui cont pe Site, Utilizatorilor li se oferă posibilitatea de a efectua comenzi în vederea achiziționării produselor comercializate de BIKO.RO, prin intermediul Site-ului.
 • 3.4. Imaginea produselor are caracter informativ; unele caracteristici sau prețul produselor prezentate pe site pot fi modificate fara preaviz sau pot conține erori de operare. De asemenea, din considerente legate de spatiu, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, însă facem eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante.
 • 3.5. Utilizarea Browserului Internet: BIKO.RO garantează utilizarea optimă a Site-ului prin utilizarea următoarelor browsere: Internet Explorer, Mozilla Firefox şi Google Chrome.
 • 3.6. În timpul utilizării Site-ului şi a serviciilor sale, Utilizatorii se angajeaza să respecte legile în vigoare şi să nu desfăşoare activităţi de tip cracking, hacking sau altele similare, care pun în pericol buna funcţionare a Site-ului, a serverului, securitatea informaţiilor etc.; de asemeneea, utilizatorii se angajeaza să nu modifice, copieze, distribuie, transmita, afiseze, publice, reproduca, creeze produse derivate sau să vanda orice fel de informaţii sau servicii obţinute prin intermediul Site-ului; de asemenea, Utilizatorii se angajeaza să suporte orice costuri adiţionale legate de utilizarea Site-ului, cum ar fi cele solicitate de furnizorii de servicii telefonice și de servicii Internet.

Efectuarea comenzii

 • 4.1. Comenzile pe Site pot fi efectuate atât de către Utilizatorii care s-au inregistrat printr-un cont pe site-ul BIKO.RO. În cazul Utilizatorilor neinregistrati, în vederea finalizarii plasarii comenzii, acestora le sunt solicitate următoarele informații personale obligatorii: nume și prenume, e-mail, telefon, adresa de livrare și adresa de facturare, în cazul în care cele doua nu coincid.
 • 4.2. Pentru plasarea comenzii, Utilizatorul este de acord cu Termenii și Conditiile specifice afișate pe Site, cu prețurile produselor afișate pe Site și costul serviciilor de livrare indicate de Vânzător, conditiile, metodele și termenele de livrare și plata.
 • 4.3. Utilizatorul accepta, ca și modalități de comunicare, cele indicate în campurile obligatorii ale comenzii online (numar de telefon, adresa de e-mail etc.).
 • 4.4. Utilizatorul va finaliza comanda numai dupa ce a revazut cosul de cumparaturi și se declara de acord de acord cu prețurile, taxele și perioadele de livrare.

Procesarea comenzilor. Încheierea contractului.

 • 5.1. Dupa trimiterea comenzii Cumpărătorul va primi, pe adresa de e-mail indicata, un mesaj de confirmare a comenzii, continand detalii complete referitoare la produsele comandate, prețul acestora și taxele de livrare. Utilizatorii acceptă și înteleg faptul ca transmiterea unei comenzi prin intermediul Site-ului nu obligă BIKO.RO să furnizeze un raspuns de confirmare sau refuz al respectivei comenzi.
 • 5.2. Confirmarea comenzii Cumpărătorului are ca efect încheierea contractului de vanzare la distanta, caruia i se aplica reglementarile stabilite în prezenta Sectiune, asupra carora Cumpărătorul și-a exprimat anticipat acordul, prin transmiterea comenzii.
 • 5.3. Deși puțin probabil, pot exista cazuri când, ca urmare a unor disfuncționalități sau erori, prețul ori caracteristicile produsului afișate pe site să nu fie cele reale. În aceste cazuri, BIKO.RO va anunta Cumpărătorul în cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, iar daca livrarea nu s-a efectuat inca, BIKO.RO are drept de a anula livrarea respectivului produs.

Livrare

 • 6.1. Livrarea va fi efectuată prin modalitatea de transport selectată – prin ridicare din showroom adresa Bd. Theodor Pallady nr.107, sector 3, Bucuresti sau curier rapid (Fan Curier-partener BIKO.RO). Costurile de livrare sunt în sarcina Cumpărătorului și sunt cele practicate de transportatorul pentru care Cumpărătorul a optat dintre variantele expuse pe Site, la data confirmarii comenzii. Produsele comandate vor fi expediate în termen de maxim 90 de zile de la data confirmarii comenzii. Livrarea produselor se face la adresa de livrare indicata în comanda
 • 6.2. Comanda va fi expediata, în functie de disponibilitatea produselor, fie printr-un singur transport, fie prin transporturi succesive, în acest ultim caz, Cumpărătorul avand obligatia de a suportă numai acele taxe de livrare mentionate în mesajul de confirmare a comenzii. În situatii exceptionale, este posibil ca anumite produse să nu fie disponibile în stoc, chiar daca în Site este specificat altfel, fara ca BIKO.RO să fie raspunzator pentru o asemenea situatie. În situatii exceptionale, este posibil ca timpul de livrare al unei comenzi să fie mai mare decat cel specificat de BIKO.RO. Orice situatie de excepție va fi adusa la cunostinta Cumpărătorului cu maxima urgenta, Cumpărătorul avand posibilitatea să denunte Contractul în scris.
 • 6.3. BIKO.RO nu își asuma responsabilitatea pentru faptele imputabile carausului (posta sau serviciul de curierat), în ceea ce priveste intarzierile în livrare, orarul de livrare, eventualele defectiuni ale produselor sau ambalajelor survenite în timpul livrarii, faptele carausului fiind asimilate cazului fortuit exonerator de raspundere.
 • 6.4. Termenul de livrare este:

  - pentru produsele indicate “in stoc”: între 1 și 10 zile lucrătoare de la încasare, daca ați optat pentru plata prin ordin de plată

  - pentru produsele indicate “la comandă”, termenul de livrare este comunicat de Vânzător în termen de 5 zile lucrătoare de la înregistrarea comenzii. În cazul în care nu poate fi respectat termenul de livrare anuntat, Vânzătorul va anunta Cumpărătorul cu privire la noul termen de livrare.

  Pentru achizitionarea produselor indicate “la comandă”, se achită un avans integral de 100% din valoarea produselor, în termen de 5 zile de la confirmarea comenzii. În acest caz, contractul se considera incheiat la achitarea avansului de către Cumparator.

  In cazul in care cumparatorul se razgandeste asupra achizitionarii produsului achitat in avans, dar inainte de livrare,  cumparatorul va pierde 50% din valoarea achitata cu titlu de avans, aceasta reprezentand justa despagubire fata de vanzator.

 • 6.5. În cazul în care se doreste primirea coletului de către o alta persoana decat Cumpărătorul/reprezentantul Cumpărătorului, numele acesteia trebuie indicat în adresa de expediere.
 • 6.6. BIKO.RO pastreaza dreptul de a nu onora o comanda în cazul în care respectivul produs nu mai exista în oferta curentă sau pe stoc sau când, în urma verificarilor efectuate, comanda poate fi neserioasa. Cumpărătorul va primi inapoi suma platita în avans, în cazul în care a existat o asemenea modalitate de plata, fara despagubiri suplimentare.

Prețuri. Modalități de plată

 • 7.1. Toate prețurile conțin TVA și nu includ costurile de livrare. Costul final conține: valoarea produselor comandate și taxele de transport.
 • 7.2. Prețurile sunt cele mentionate pe Site și confirmarea de comanda, indiferent de eventualele modificari ulterioare ale preturilor.
 • 7.3. Prețurile afișate pot fi modificate unilateral de către BIKO.RO, în functie de modificarile de curs valutar, modificarile de pret operate de producători sau furnizori, epuizarea unei promoții etc. Noile prețuri vor intra în vigoare de la momentul afisarii lor pe Site și se aplica comenzilor efectuate ulterior acestui moment.
 • 7.4. Modalități de efectuare a plății:

  - în sistem ramburs, la livrarea coletului, prin Poșta Română sau serviciul de curierat, care vor colecta plata în numerar și vor emite chitanța;

  - prin virament bancar în contul RO59INGB0000999907664789 deschis la ING Bank București Centrală pe numele LANGENICS S.R.L., în baza facturii proforme emisă de către Vânzător și comunicată Cumpărătorului o data cu confirmarea comenzii;

  - plata on-line pe site-ul BIKO.RO cu card Visa sau Mastercard, dupa autentificarea utilizatorului, pe baza informațiilor despre factură (numar factură și suma de plată).

 • 7.5. Plata produselor indicate “la comandă”, se achita partial în avans, conform conditiilor de plata indicate expres pentru fiecare produs în parte, diferența fiind achitată la livrare. Plata avansului se va face în temeiul facturii proforme emise de Vânzător.

Garanție și reclamații

 • 8.1. BIKO.RO are contracte de distribuție în România cu producătorii mărcilor comercializate pe Site. Despre calitatea produselor, despre autenticitatea mărcii și despre orice alte nelămuriri privitoare la marca sau un produs anume, Cumpărătorul se poate adresa proprietarului mărcii respective sau importatorului din România.
 • 8.2. Garanția se socotește de la data livrarii, și se acordă conform certificatului de garanție ce insoteste produsul. Vânzătorul este responsabil pentru viciile produsului, pentru buna functionare și conformitatea acestuia, în conditiile prevazute de legislatia în vigoare la data incheierii contractului de vanzare. O sesizare trebuie facuta în scris și trimisa pe adresa de e-mail office@biko.ro. Sesizarea trebuie să contina descrierea defectului reclamat și să aiba atasata o copie a facturii de livrare și a chitantei (sau orice alt act care să demonstreze achizitia), precum și a certificatului de garanție. Orice sesizare va fi procesata fara intarziere și clientul va fi informat despre constatarile facute. Procedura de solutionare a sesizarii va fi trimisa pe e-mail clientului, imediat ce a fost receptionata sesizarea. Vânzătorul va comunica Cumpărătorului termenul și modalitatea de rezolvare a sesizarii, inclusiv confirmarea reparatilor necesare și durata acestora, sau, daca este cazul, motivarea în scris a refuzului de a da curs solicitarii. Pana la interventia Vanzatorului, Cumpărătorul se obligă să ia toate masurile necesare pentru limitarea daunelor.
 • 8.3. Garanția se acordă în următoarele cazuri:
  • Dacă este un defect care nu poate fi înlăturat, produsul va fi înlocuit. Dacă defectul nu poate fi înlăturat și înlocuirea produsului nu este posibila, Cumpărătorul va avea dreptul la un discount rezonabil, sau posibilitatea de renunta la contract, dupa caz.
  • • Dacă este un defect care poate fi înlăturat, Vânzătorul va efectua reparațiile necesare aducerii produsului în stare corespunzătoare folosinței .
  • • În cazul defectelor repetate, Cumpărătorul poate opta intre înlocuirea produsului sau renuntarea la achiziție. Repetarea defectului există atunci când același defect, care împiedică folosirea normală, a reaparut dupa ce a fost înlăturat de cel puțin 2 ori în perioada de garanție, prin reparatia produsului.
  • • În cazul altor defecte ce nu pot fi înlăturate, și care nu necesită înlocuirea produsului, Cumpărătorul va avea dreptul la un discount rezonabil.
 • 8.4. Produsele pot fi returante la sediul BIKO.RO din Voluntari ILFOV, Strada Drumul Potcoavei, Nr. 55, Vila 8, Cam.5, de luni până vineri (excepție făcând sărbătorile legale), în intervalul orar 8:30-17:30, sau pot fi expediate prin curier la aceeasi adresa. Produsele vor fi înlocuite sau costurile acestora vor fi rambursate numai daca produsele vor fi insotite de toate documentele aferente livrarii (factura fiscala, certificat de garanție), aceasta fiind o conditie esentiala pe care Cumpărătorul se obligă să o respecte pentru a beneficia de garanție și intelege ca dreptul sau de a beneficia de garanție este subsumat conformarii acestor cerinte. În cazul în care produsele ajung neinsotite de documentele de livrare, Cumpărătorul este decazut din dreptul de a beneficia de garanție, iar produsele pot fi returnate Cumpărătorului fara a i se solutiona sesizarea și fara ca Vânzătorul să fie responsabil de aceasta conduita.
 • 8.5. Nu fac obiectul garanției: produsele care prezinta defecte precum lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii deteriorate, îndepartate sau modificate, produsele utilizate în conditii neadecvate și neconforme instructiunilor de utilizare specifice (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura și presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor în conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice, surse defecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante în interioarul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, cu exceptia inteventiilor producatorului/Vanzatorului în perioada de garanție etc). Neasigurarea conditiilor tehnice necesare functionarii sigure și normale, sau nerespectarea normelor de exploatare referitoare la instalatii sau a instructiunilor cuprinse în cartea tehnica și în certificatele de garanție duc la pierderea garanției.
 • 8.6. În perioada de garanție, interventiile asupra produselor sunt permise numai Vanzatorului sau persoanelor autorizate de vânzător. Instalarea, punerea în funcțiune, interventiile asupra echipamentelor de către persoane neautorizate de Vânzător duc la pierderea garanției. Vânzătorul nu raspunde pentru vicii de montaj.
 • 8.7. Costurile de returnare a produselor înlocuite sau reparate în garanție vor fi suportate de Vânzător.

Dreptul de retragere al Cumpărătorului

 • 9.1. În conformitate cu art. 9 din O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, Cumpărătorul beneficiaza de dreptul de retragere din contract, fara a fi nevoit să justifice decizia de retragere, în termen de 14 zile, care curge de la data la care Cumpărătorul sau un tert indicat expres, altul decat transportatorul, intra în posesia produsului.
 • 9.2. Pentru exercitarea dreptului de retragere, în termen de 14 zile de la livrarea produsului, Cumpărătorul va informa BIKO.RO cu privire la decizia să de retragere, avand dreptul să opteze pentru una din următoarele doua variante:
  • a. completarea și transmiterea în format electronic de pe site-ul BIKO.RO a formularului standard de retragere (link pentru formular);
  • b. transmiterea unei declaratii neechivoce în care își exprima decizia de retragere din contract, prin posta sau e-mail la datele de contact din Sectiunea „Contact”
 • 9.3. BIKO.RO va comunica de indata Cumpărătorului, la adresa de e-mail indicata în comanda, confirmarea primirii formularului de retragere completat în format electronic sau a declaratiei neechivoce de retragere din contract, în functie de varianta pentru care a optat Cumpărătorul.
 • 9.4. În cazul în care, în baza aceleiași comenzi, Cumpărătorul a achiziționat mai multe produse, acesta își poate manifesta intentia de retragere doar cu privire la unele dintre acestea.
 • 9.5. În toate cazurile, Cumpărătorul va identifica produsele cu privire la care își exercita dreptul de retragere prin:
  • - numărul comenzii;
  • - codul produsului;
  • - numărul și data facturii de livrare etc...
 • 9.6. Cumpărătorul suportă costurile de returnare a produselor pentru care și-a manifestat dreptul de retragere.
 • 9.7. Cumpărătorul va returna produsele în termen de 14 zile de la livrarea acestora, concomitent cu manifestarea dreptului de retragere conform art. 9.2 de mai sus. Produsele vor fi returnate numai insotite de factura fiscala și certificatul de garanție. Returnarea va fi acceptata de Vânzător numai daca produsul este în conditii perfecte, în același ambalaj original în care a fost livrat, adica să nu prezinte, sub nici o forma, semne de uzura sau consum, deteriorari și disfuncționalități. Vânzătorul își rezerva dreptul de a nu accepta primirea produselor retur fara notificarea scrisa prealabila, conform art. 9.2. Vânzătorul își rezerva dreptul de a nu accepta produselor retur expediate de Cumpărătorul dupa implinirea termenului de 14 zile mentionat la art. 9.1 de mai sus.
 • 9.8. Contravaloarea produselor returnate se vor rambursa în cel mult 14 zile de la data notificarii dreptului de retragere, prin transfer bancar (Cumpărătorul trebuie să precizeze în scris contul bancar în care doreste să primeasca banii) sau mandat postal, sub conditia ca produsele returnate să fie receptionate de Vânzător în acest termen. În toate cazurile, Vânzătorul va amana rambursarea până la data receptionarii produselor returnate sau până la momentul primirii unei dovezi din partea Cumpărătorului conform careia acesta a expediat produsele către Vânzător, luandu-se în considerare data cea mai apropiata.
 • 9.9. Cumpărătorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor și functionarii produselor. Nu se accepta la retur produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire alta decat cea necesara pentru determinarea naturii, calitatilor și functionarii produselor, și/sau interventii neautorizate auspra produselor. În aceste cazuri, Vânzătorul va reexpedia produsul Cumpărătorului, pe cheltuiala acestuia din urma, fara a rambursa contravaloarea produsului.
 • 9.10. Numai în anumite situatii care depind exclusiv de decizia Vanzatorului, BIKO.RO accepta returul produselor daca acestea au fost folosite o singura data sau prezinta mici urme de uzura. În astfel de cazuri Vânzătorul va face o analiza asupra produsului și va stabili valoarea care trebuie returnata Cumpărătorului, în functie de uzura produsului rezultata din manipularea acestuia. Aceasta valoare se va deduce din valoarea comenzilor efectuate ulterior pe Site de către Cumparator.
 • 9.11. Cumpărătorul își poate manifesta dreptul de retragere, conform prevederilor mai sus mentionate, numai pentru produsele livrate prin Posta Romana sau curier rapid; comenzile care au fost ridicate de la sediul/punctele de lucru ale Vanzatorului nu sunt considerate comert la distanta, intrucat pot fi vizualizate, verificate și acceptate personal, ca și corespunzatoare cu scopul și nevoile Cumpărătorului.
 • 9.12. Produsele executate sau importate la cererea expresa a Cumpărătorului, conform specificatiilor sale sau personalizate în mod clar, nu fac obiectul dreptului de retragere

Răspundere

 • 10.1. BIKO.RO nu poate fi făcut vinovat în nicun fel de pagubele ivite în urma folosirii produselor achizitionate prin intermediul acestui Site. BIKO.RO nu garanteaza ca descrierea produselor sau alte informații de pe acest site sunt exacte, complet actualizate sau fara erori. Produsele livrate pot diferi de cele prezentate pe site, datorita modificarii caracteristicilor sau design-ului de către producători. De asemenea, pot exista diferente de culoare, material etc pentru care Vânzătorul nu este responsabil. Valoarea maxima a obligatiilor și garantiilor Vanzatorului fata de Cumparator, în caz de livrare a unor produse necorespunzatoare specificatiilor și caracteristicilor tehnice indicate în oferta existenta pe Site, este valoarea sumelor incasate de Vânzător de la Cumparator pentru livrarea produselor respective.
 • 10.2. BIKO.RO nu este responsabil pentru prejudicii ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe Site, orice tip de erori sau omisiuni în continut care pot conduce la orice fel de pierderi. BIKO.RO face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informațiilor din acest Site. Rareori, acestea pot conține inadvertente punctuale: unele specificatii sau prețul pot fi modificate de către producător fara preaviz sau pot conține erori de operare. Utilizatorii înteleg și accepta ca specificatiile produselor prezentate pe Site sunt preluate/puse la dispoziţie de producători şi furnizori şi BIKO.RO nu îşi asumă răspunderea pentru corectitudinea acestor informaţii. Fotografiiile produselor au caracter informativ și pot conține accesorii neincluse în pachetele standard. În situatia în care prețul produsului sau unele caracteristici ale acestuia au fost gresit introduse în bazele noastre de date sau afișate gresit, iar livrarea nu a avut loc inca, Vânzătorul își aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunta Cumpărătorul, în cel mai scurt timp, de eroarea aparuta. Toate promotiile prezentate pe Site sunt valabile în limita stocului disponibil.
 • 10.3. BIKO.RO nu este şi nu poate fi făcut responsabil pentru prejudiciile create de erorile, lipsa de acuratete sau neactualizarea informaţiilor publicate sau menţinute pe Site. BIKO.RO şi furnizorii/partenerii săi nu pot fi traşi la răspundere pentru nici un fel de daune, indiferent de natura acestora, ca rezultat al accesului la Site, utilizării Site-ului şi a serviciilor oferite prin intermediul acestuia, sau ca urmare a imposibilităţii utilizării acestora. Deşi face toate eforturile în acest sens, BIKO.RO nu garantează că funcţionarea Site-ului şi a serverelor va fi neîntreruptă şi lipsită de erori, ca utilizarea Site-lui este lipsită de riscuri (viruşi, alte elemente sau acţiuni care pot provoca daune, specifice Internetului şi tehnologiilor digitale, inclusiv violarea securităţii informaţiilor), că informaţiile furnizate prin intermediul Site-ului sunt corecte şi la zi (inclusiv disponibilitatea produselor prezentate în Site). BIKO.RO își rezerva dreptul de a restrictiona accesul la Site sau la anumite sectiuni ale site-ului.
 • 10.4. BIKO.RO nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenţii, cheltuieli sau alte răspunderi, în cazul în care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea TERMENILOR ŞI CONDIŢIILOR de contractare la distanta, afișate pe Site. În cazul în care există referințe directe sau indirecte la site-uri ("link-uri") care nu sunt responsabilitatea și nu apartin BIKO.RO, acesta nu este raspunzator de continutul și autenticitatea/legalitatea informațiilor prezentate de asemenea site-uri, sub orice aspect. BIKO.RO declara expres ca, potrivit convingerii proprii, la momentul postarii oricaruia dintre link-urile existente pe site, paginile web la care se trimite nu conțin niciun material ilegal. BIKO.RO nu are vreo influență de orice fel cu privire la forma actuală și viitoare sau continutul unor asemenea site-uri. BIKO.RO, prin prezenta, se disociază în mod expres de conținutul tuturor site-urilor la care se face trimitere și care au fost modificate după ce au fost postate link-urile. Numai partea care găzduiește site-ul la care link-ul face trimitere este responsabila pentru conținutul ilegal, incorect sau incomplet și pentru pierderile care decurg din utilizarea sau neutilizarea de astfel de informații, iar nu partea care posteaza link-ul pe site-ul sau.
 • 10.5. BIKO.RO nu promoveaza SPAM-ul. Orice Utilizator care a furnizat explicit adresa să de email pe site-ul BIKO.RO poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date, prin transmiterea unui e-mail la adresa office@biko.ro

Clauze finale

 • 11.1. Cumpărătorului i se poate solicita să completeze anumite formulare și/sau să incheie anumite contracte la momentul plasarii comenzii. Procedura poate diferi, în functie de comanda. Contractele pot fi incheiate în limba romana sau în alta limba. Cumpărătorului i se poate solicita să modifice eventualele erori materiale, inainte de plasarea comenzii sau dupa plasarea acesteia, în functie de optiunea Vanzatorului. Termenii și conditiile prezente permit Cumpărătorului arhivarea și reproducerea acestora.
 • 11.2. Preţurile produselor de pe acest Site sunt informative şi pot suferi modificări neanunţate. Promoţiile prezentate pe Site sunt valabile în perioada de timp menţionată / în cazul în care nu se menţionează o perioadă de timp, acestea sunt valabile în limitele stocurilor disponibile. În cazul epuizării stocului, reprezentantul BIKO.RO va oferi alternative prin prezentarea altor produse asemănătoare ca şi aspect şi specificaţii tehnice cu produsul comandat al cărui stoc s-a epuizat.
 • 11.3. BIKO.RO are dreptul de a modifica oricand și în orice mod, total sau partial, oricare dintre prevederile sectiunii Termeni și Conditii, fara o notificare prealabila și fara a fi obligat să indeplineasca vreo alta formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare este acceptata deplin și neconditionat de către Utilizatorii Site-ului prin simpla utilizare sau accesare a oricarei facilitati oferite de Site sau prin accesarea să, intervenita oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului Utilizator de a inceta de indata accesarea și/ sau utilizarea în orice mod a Site-ului.
 • 11.4. Drepturile și obligatiile Utilizatorilor Site-ului și ale BIKO.RO, prevazute în prezenta Sectiune „Termeni și Conditii”, precum și toate efectele juridice pe care le produc Termenii și Conditiile, aplicabile raportului dintre parti, vor fi interpretate în conformitate cu și guvernate de legea romana în vigoare. Orice litigiu nascut din sau în legatura cu „Termenii și Conditiile” va fi solutionat pe cale amiabila. În caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi solutionat de către instantele de judecata competente din Municipiul Bucuresti.