Prevederi generale

Prezenta secțiune reglementează termenii și condițiile de utilizare a site-ului www.biko.ro și de achiziție online a produselor comercializate pe site. Vizitarea site-ului și transmiterea comenzii confirma citirea, înțelegerea și acceptarea integrală a termenilor și condițiilor expuse în continuare. Pentru folosirea în bune condiții a site-ului, recomandăm citirea cu atenție a termenilor și condițiilor de utilizare. Termenii și condițiile detaliate în cele ce urmează reprezintă unicul acord al parților, de natura a naște drepturi și obligații în beneficiul, respectiv în sarcina acestora, și trebuie executat cu bună credință.

Site-ul biko.ro este proprietatea S.C. LANGENICS S.R.L., cu sediul în Voluntari ILFOV, Strada Drumul Potcoavei, Nr. 55, Vila 8, Cam.5, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J23/829/23.02.2018, Cod Unic de Înregistrare 38918767, telefon 0311027430, e-mail: office@biko.ro. Pentru informații de contact vă rugăm consultați secțiunea „Contact” de pe site.

Relația dintre părți este guvernată de legislația română cu privire la protecția consumatorului- O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, Legea 365/2002 privind comerțul electronic republicată, Legea nr. 296/2004 privind Codul Consumului republicată, și Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor .

În utilizarea site-ului, sunteți de acord să furnizați informații adevărate, corecte, actuale și complete despre dumneavoastră. Activitatea de comercializare și distribuție din oferta site-ului este condiționată de corectitudinea datelor furnizate de utilizator în formularul de comandă.

Definiţii:

În cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiți cu majuscule vor avea, dacă din context nu rezultă altfel, înțelesurile specificate mai jos:

Contract - contractul de achiziție online, care ia naștere la momentul acceptării de către Vânzător a comenzii transmise de Cumpărător și căruia i se aplică Termenii și condițiile din prezenta secțiune.

Cumpărător – Utilizator al site-ului care achiziționează produsele comercializate de Vânzător pe site, prin îndeplinirea cerințelor procedurii de înregistrare și transmiterea unei comenzi online acceptate de Vânzător; client, consumator final.

Site: Reprezintă Site-ul Internet aflat la adresa www.biko.ro, deținut în exclusivitate de LANGENICS S.R.L. și prin intermediul căruia Utilizatorul are acces la informaţii privind serviciile şi produsele oferite/asigurate de către LANGENICS S.R.L.

Termeni și Condiții - înțelegerea contractuală dintre Vânzător și Cumpărător în conformitate cu reglementările din prezenta secțiune. Prin utilizarea facilităților Site-ului, Utilizatorul/Cumpărătorul accepta termenii și condițiile în vigoare afișati pe site la data transmiterii comenzii către Vânzător. Renunțarea la contract se poate face în conformitate cu prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor la distanță.

BIKO.RO/Vânzătorul : societatea LANGENICS S.R.L., cu sediul în Voluntari ILFOV, Strada Drumul Potcoavei, Nr. 55, Vila 8, Cam.5, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J23/829/23.02.2018, Cod Unic de Înregistrare 38918767

Utilizator: Reprezintă persoana care accesează Site-ul, în scopuri private sau profesionale şi care, prin simpla utilizare a facilităților site-ului, declară ca accepta Termenii și Condițiile reglementate în prezenta secțiune.

Utilizare abuziva: Reprezintă utilizarea Site-ului într-un mod contrar practicii în domeniu, reglementarilor şi legislatiei în vigoare sau în orice alt mod care poate produce prejudicii BIKO.RO .

Conţinutul Site-ului:

 • 2.1. Informaţiile publicate pe Site sunt informaţii de interes general despre BIKO.RO, produsele comercializate de acesta, ale partenerilor săi, cât şi alte informaţii considerate de BIKO.RO ca fiind de interes pentru Utilizatori.
 • 2.2. Informaţiile sunt puse la dispoziţia Utilizatorilor, de regulă, în mod gratuit. BIKO.RO îşi rezervă dreptul de a implementa anumite servicii pe Site, ce pot fi oferite contra cost Utilizatorilor.
 • 2.3. BIKO.RO este deţinătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra Site-ului, respectiv asupra designului şi conținutului acestuia. Fotografiile, textele, sloganurile, desenele, imaginile, secvențele animate sonore sau nu, precum și toate lucrările integrate în Site sunt proprietatea BIKO.RO sau a companiilor partenere, care au autorizat BIKO.RO să le utilizeze.

  Utilizatorul are obligaţia de a respecta drepturile de proprietate intelectuală ale BIKO.RO și ale companiilor partenere, prevăzute de legislaţia în vigoare. Folosirea oricăror elemente ale Site-ului (text, imagini, elemente grafice etc), fără acordul BIKO.RO sau al proprietarilor de drept, este interzisă şi se pedepseşte conform legilor în vigoare.

Utilizarea Site-ului:

 • 3.1. Utilizatorul se obligă să acceseze şi să utilizeze Site-ul în scopuri şi prin mijloace care să nu constituie o Utilizare abuzivă.
 • 3.2. Site-ul oferă posibilitatea tuturor Utilizatorilor să își creeze cont. Datele furnizate de tine, în mod direct la crearea unui cont sunt: nume și prenume Utilizator, parola (se criptează și noi nu avem acces la parola/parolele tale), adresa de e-mail validă, telefon, adresa de reședință/de livrare, iar pentru persoanele juridice numărul de înregistrare la registrul comerțului și codul fiscal.

  Telefonul îți poate fi solicitat pentru diverse servicii care necesită contactul direct rapid cu tine. Adresa îți poate fi solicitata dacă achiziționezi un produs și constituie câmp obligatoriu pe facturile fiscale emise (prelucrarea adresei se face în scop legal, în temei contabil pentru depunerea declarațiilor fiscale solicitate de autoritațile de pe teritoriul României).

  Folosim aceste date pentru a putea permite accesul în contul tău de pe site-ul sau la serviciile noastre. Temeiul legal il constituie contractul în care tu ești parte alături noi de fiecare data când accesezi vreunul dintre site-urile noastre prin acceptarea Termenilor și Condițiilor de furnizare a acestor servicii.

  După crearea de cont, Utilizatorii pot opta să primească mesaje prin care să le fie aduse la cunoștință campaniile promoționale, în scop de reclamă, acțiunile de marketing și publicitate și accesul la facilități suplimentare, furnizate de BIKO.RO. Orice mesaj prin care sunt aduse la cunoștință campaniile promoționale, în scop de reclamă, acțiunile de marketing și publicitate și accesul la facilități suplimentare, furnizate de BIKO.RO vor fi trimise doar în urma abonării și acordării în mod expres a consimțământului privind aceste mesaje.

 • 3.3. Prin crearea unui cont pe Site, Utilizatorilor li se oferă posibilitatea de a efectua comenzi în vederea achiziționării produselor comercializate de BIKO.RO, prin intermediul Site-ului.
 • 3.4. Imaginea produselor are caracter informativ; unele caracteristici sau prețul produselor prezentate pe site pot fi modificate fără preaviz sau pot conține erori de operare. De asemenea, din considerente legate de spațiu, uneori descrierile produselor pot fi incomplete, însă facem eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante.
 • 3.5. Utilizarea Browser-ului Internet: BIKO.RO garantează utilizarea optimă a Site-ului prin utilizarea următoarelor browsere: Internet Explorer, Mozilla Firefox şi Google Chrome.
 • 3.6. În timpul utilizării Site-ului şi a serviciilor sale, Utilizatorii se angajează să respecte legile în vigoare şi să nu desfăşoare activităţi de tip cracking, hacking sau altele similare, care pun în pericol buna funcţionare a Site-ului, a serverului, securitatea informaţiilor etc.; de asemenea, utilizatorii se angajează să nu modifice, copieze, distribuie, transmită, afișeze, publice, reproducă, creeze produse derivate sau să vândă orice fel de informaţii sau servicii obţinute prin intermediul Site-ului; de asemenea, Utilizatorii se angajează să suporte orice costuri adiţionale legate de utilizarea Site-ului, cum ar fi cele solicitate de furnizorii de servicii telefonice și de servicii Internet.

Efectuarea comenzii

 • 4.1. Comenzile pe Site pot fi efectuate atât de către Utilizatorii care s-au înregistrat printr-un cont pe site-ul BIKO.RO. În cazul Utilizatorilor neînregistrați, în vederea finalizării plasării comenzii, acestora le sunt solicitate următoarele informații personale obligatorii: nume și prenume, e-mail, telefon, adresa de livrare și adresa de facturare, în cazul în care cele doua nu coincid.
 • 4.2. Pentru plasarea comenzii, Utilizatorul este de acord cu Termenii și Condițiile specifice afișate pe Site, cu prețurile produselor afișate pe Site și costul serviciilor de livrare indicate de Vânzător, condițiile, metodele și termenele de livrare și plata.
 • 4.3. Utilizatorul accepta, ca și modalități de comunicare, cele indicate în câmpurile obligatorii ale comenzii online (număr de telefon, adresa de e-mail etc.).
 • 4.4. Utilizatorul va finaliza comanda numai după ce a revăzut coșul de cumpărături și se declară de acord de acord cu prețurile, taxele și perioadele de livrare.

Procesarea comenzilor. Încheierea contractului.

 • 5.1. Dupa trimiterea comenzii Cumpărătorul va primi, pe adresa de e-mail indicată, un mesaj de confirmare a comenzii, conținând detalii complete referitoare la produsele comandate, prețul acestora și taxele de livrare. Utilizatorii acceptă și înțeleg faptul că transmiterea unei comenzi prin intermediul Site-ului nu obligă BIKO.RO să furnizeze un răspuns de confirmare sau refuz al respectivei comenzi.
 • 5.2. Confirmarea comenzii Cumpărătorului are ca efect încheierea contractului de vânzare la distanță, căruia i se aplică reglementările stabilite în prezenta Secțiune, asupra cărora Cumpărătorul și-a exprimat anticipat acordul, prin transmiterea comenzii.
 • 5.3. Deși puțin probabil, pot exista cazuri când, ca urmare a unor disfuncționalități sau erori, prețul ori caracteristicile produsului afișate pe site să nu fie cele reale. În aceste cazuri, BIKO.RO va anunța Cumpărătorul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută, iar dacă livrarea nu s-a efectuat încă, BIKO.RO are drept de a anula livrarea respectivului produs.

Livrare

 • 6.1. Livrarea va fi efectuată prin modalitatea de transport selectată – prin ridicare din depozitul situat la adresa Strada Prelungirea Gării Cățelu nr.12, 077037, Căldăraru, Ilfov sau curier rapid (Fan Curier-partener BIKO.RO). Costurile de livrare sunt în sarcina Cumpărătorului și sunt cele practicate de transportatorul pentru care Cumpărătorul a optat dintre variantele expuse pe Site, la data confirmării comenzii. Produsele comandate vor fi expediate în termen de maxim 90 de zile de la data confirmării comenzii. Livrarea produselor se face la adresa de livrare indicată în comanda
 • 6.2. Comanda va fi expediata, în funcție de disponibilitatea produselor, fie printr-un singur transport, fie prin transporturi succesive, în acest ultim caz, Cumpărătorul având obligația de a suportă numai acele taxe de livrare menționate în mesajul de confirmare a comenzii. În situații excepționale, este posibil ca anumite produse să nu fie disponibile în stoc, chiar dacă în Site este specificat altfel, fără ca BIKO.RO să fie răspunzător pentru o asemenea situație. În situații excepționale, este posibil ca timpul de livrare al unei comenzi să fie mai mare decât cel specificat de BIKO.RO. Orice situație de excepție va fi adusă la cunoștința Cumpărătorului cu maximă urgență, Cumpărătorul având posibilitatea să denunțe Contractul în scris.
 • 6.3. BIKO.RO nu își asumă responsabilitatea pentru faptele imputabile cărăușului (poșta sau serviciul de curierat), în ceea ce privește întârzierile în livrare, orarul de livrare, eventualele defecțiuni ale produselor sau ambalajelor survenite în timpul livrării, faptele cărăușului fiind asimilate cazului fortuit exonerator de răspundere.
 • 6.4. Termenul de livrare este:

  - pentru produsele indicate “în stoc”: între 1 și 10 zile lucrătoare de la încasare, dacă ați optat pentru plata prin ordin de plată;

  - pentru produsele indicate “la comandă”, termenul de livrare este comunicat de Vânzător în termen de 5 zile lucrătoare de la înregistrarea comenzii. În cazul în care nu poate fi respectat termenul de livrare anunțat, Vânzătorul va anunța Cumpărătorul cu privire la noul termen de livrare.

  Pentru achiziționarea produselor indicate “la comandă”, se achită un avans integral de 100% din valoarea produselor, în termen de 5 zile de la confirmarea comenzii. În acest caz, contractul se considera încheiat la achitarea avansului de către Cumpărător.

  În cazul în care cumpărătorul se răzgândește asupra achiziționării produsului achitat în avans, dar înainte de livrare,  cumpărătorul va pierde 50% din valoarea achitată cu titlu de avans, aceasta reprezentând justa despăgubire față de vânzător.

 • 6.5. În cazul în care se dorește primirea coletului de către o altă persoana decât Cumpărătorul/reprezentantul Cumpărătorului, numele acesteia trebuie indicat în adresa de expediere.
 • 6.6. BIKO.RO păstrează dreptul de a nu onora o comanda în cazul în care respectivul produs nu mai exista în oferta curentă sau pe stoc sau când, în urma verificărilor efectuate, comanda poate fi neserioasa. Cumpărătorul va primi înapoi suma plătită în avans, în cazul în care a existat o asemenea modalitate de plata, fără despăgubiri suplimentare.

Prețuri. Modalități de plată

 • 7.1. Toate prețurile conțin TVA și nu includ costurile de livrare. Costul final conține: valoarea produselor comandate și taxele de transport.
 • 7.2. Prețurile sunt cele menționate pe Site și confirmarea de comandă, indiferent de eventualele modificări ulterioare ale prețurilor.
 • 7.3. Prețurile afișate pot fi modificate unilateral de către BIKO.RO, în funcție de modificările de curs valutar, modificările de preț operate de producători sau furnizori, epuizarea unei promoții etc. Noile prețuri vor intra în vigoare de la momentul afișării lor pe Site și se aplică comenzilor efectuate ulterior acestui moment.
 • 7.4. Modalități de efectuare a plății:

  - în sistem ramburs, la livrarea coletului, prin Poșta Română sau serviciul de curierat, care vor colecta plata în numerar și vor emite chitanța;

  - prin virament bancar în contul RO29BTRLRONCRT0502107801 deschis la Banca Transilvania pe numele LANGENICS S.R.L., în baza facturii proforme emisă de către Vânzător și comunicată Cumpărătorului odată cu confirmarea comenzii;

  - plata on-line pe site-ul BIKO.RO cu card Visa sau Mastercard, după autentificarea utilizatorului, pe baza informațiilor despre factură (număr factură și suma de plată).

 • 7.5. Plata produselor indicate “la comandă”, se achită parțial în avans, conform condițiilor de plată indicate expres pentru fiecare produs în parte, diferența fiind achitată la livrare. Plata avansului se va face în temeiul facturii proforme emise de Vânzător.

Garanție și reclamații

 • 8.1. BIKO.RO are contracte de distribuție în România cu producătorii mărcilor comercializate pe Site. Despre calitatea produselor, despre autenticitatea mărcii și despre orice alte nelămuriri privitoare la marca sau un produs anume, Cumpărătorul se poate adresa proprietarului mărcii respective sau importatorului din România.
 • 8.2. Garanția se socotește de la data livrării, și se acordă conform certificatului de garanție ce însoțește produsul. Vânzătorul este responsabil pentru viciile produsului, pentru buna funcționare și conformitatea acestuia, în condițiile prevăzute de legislația în vigoare la data încheierii contractului de vânzare. O sesizare trebuie făcută în scris și trimisa pe adresa de e-mail office@biko.ro. Sesizarea trebuie să conțină descrierea defectului reclamat și să aibă atașată o copie a facturii de livrare și a chitanței (sau orice alt act care să demonstreze achiziția), precum și a certificatului de garanție. Orice sesizare va fi procesata fără întârziere și clientul va fi informat despre constatările făcute. Procedura de soluționare a sesizării va fi trimisa pe e-mail clientului, imediat ce a fost recepționată sesizarea. Vânzătorul va comunica Cumpărătorului termenul și modalitatea de rezolvare a sesizării, inclusiv confirmarea reparaților necesare și durata acestora, sau, dacă este cazul, motivarea în scris a refuzului de a da curs solicitării. Pana la intervenția Vânzătorului, Cumpărătorul se obligă să ia toate masurile necesare pentru limitarea daunelor.
 • 8.3. Garanția se acordă în următoarele cazuri:
  • Dacă este un defect care nu poate fi înlăturat, produsul va fi înlocuit. Dacă defectul nu poate fi înlăturat și înlocuirea produsului nu este posibila, Cumpărătorul va avea dreptul la un discount rezonabil, sau posibilitatea de renunța la contract, după caz.
  • • Dacă este un defect care poate fi înlăturat, Vânzătorul va efectua reparațiile necesare aducerii produsului în stare corespunzătoare folosinței .
  • • În cazul defectelor repetate, Cumpărătorul poate opta intre înlocuirea produsului sau renunțarea la achiziție. Repetarea defectului există atunci când același defect, care împiedică folosirea normală, a reapărut după ce a fost înlăturat de cel puțin 2 ori în perioada de garanție, prin reparația produsului.
  • • În cazul altor defecte ce nu pot fi înlăturate, și care nu necesită înlocuirea produsului, Cumpărătorul va avea dreptul la un discount rezonabil.
 • 8.4. Produsele pot fi returnate la sediul BIKO.RO din Voluntari ILFOV, Strada Drumul Potcoavei, Nr. 55, Vila 8, Cam.5, de luni până vineri (excepție făcând sărbătorile legale), în intervalul orar 8:30-17:30, sau pot fi expediate prin curier la aceeași adresă. Produsele vor fi înlocuite sau costurile acestora vor fi rambursate numai dacă produsele vor fi însoțite de toate documentele aferente livrării (factura fiscală, certificat de garanție), aceasta fiind o condiție esențială pe care Cumpărătorul se obligă să o respecte pentru a beneficia de garanție și înțelege că dreptul său de a beneficia de garanție este subsumat conformării acestor cerințe. În cazul în care produsele ajung neînsoțite de documentele de livrare, Cumpărătorul este decăzut din dreptul de a beneficia de garanție, iar produsele pot fi returnate Cumpărătorului fără a i se soluționa sesizarea și fără ca Vânzătorul să fie responsabil de aceasta conduita.
 • 8.5. Nu fac obiectul garanției: produsele care prezinta defecte precum lovituri, crăpături, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii deteriorate, îndepărtate sau modificate, produsele utilizate în condiții neadecvate și neconforme instrucțiunilor de utilizare specifice (tensiuni de alimentare necorespunzătoare, supunerea la variații mari de temperatură și presiune, șocuri mecanice, manipulare incorectă, utilizarea produselor în condiții de umiditate, praf, noxe sau sub acțiunea substanțelor chimice, surse defecte, prize fără împământare, pătrunderea de lichide, metale sau alte substanțe în interiorul echipamentelor, intervenția mecanică sau plastică asupra produselor, cu excepția intervențiilor producătorului/Vânzătorului în perioada de garanție etc). Neasigurarea condițiilor tehnice necesare funcționării sigure și normale, sau nerespectarea normelor de exploatare referitoare la instalații sau a instrucțiunilor cuprinse în cartea tehnica și în certificatele de garanție duc la pierderea garanției.
 • 8.6. În perioada de garanție, intervențiile asupra produselor sunt permise numai Vânzătorului sau persoanelor autorizate de vânzător. Instalarea, punerea în funcțiune, intervențiile asupra echipamentelor de către persoane neautorizate de Vânzător duc la pierderea garanției. Vânzătorul nu răspunde pentru vicii de montaj.
 • 8.7. Costurile de returnare a produselor înlocuite sau reparate în garanție vor fi suportate de Vânzător.

Dreptul de retragere al Cumpărătorului

 • 9.1. În conformitate cu art. 9 din O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, Cumpărătorul beneficiază de dreptul de retragere din contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere, în termen de 14 zile, care curge de la data la care Cumpărătorul sau un terț indicat expres, altul decât transportatorul, intra în posesia produsului.
 • 9.2. Pentru exercitarea dreptului de retragere, în termen de 14 zile de la livrarea produsului, Cumpărătorul va informa BIKO.RO cu privire la decizia să de retragere, având dreptul să opteze pentru una din următoarele doua variante:
  • a. completarea și transmiterea în format electronic de pe site-ul BIKO.RO a formularului standard de retragere (link pentru formular);
  • b. transmiterea unei declarații neechivoce în care își exprimă decizia de retragere din contract, prin poșta sau e-mail la datele de contact din Secțiunea „Contact”
 • 9.3. BIKO.RO va comunica de îndată Cumpărătorului, la adresa de e-mail indicată în comandă, confirmarea primirii formularului de retragere completat în format electronic sau a declarației neechivoce de retragere din contract, în funcție de varianta pentru care a optat Cumpărătorul.
 • 9.4. În cazul în care, în baza aceleiași comenzi, Cumpărătorul a achiziționat mai multe produse, acesta își poate manifesta intenția de retragere doar cu privire la unele dintre acestea.
 • 9.5. În toate cazurile, Cumpărătorul va identifica produsele cu privire la care își exercită dreptul de retragere prin:
  • - numărul comenzii;
  • - codul produsului;
  • - numărul și data facturii de livrare etc...
 • 9.6. Cumpărătorul suportă costurile de returnare a produselor pentru care și-a manifestat dreptul de retragere.
 • 9.7. Cumpărătorul va returna produsele în termen de 14 zile de la livrarea acestora, concomitent cu manifestarea dreptului de retragere conform art. 9.2 de mai sus. Produsele vor fi returnate numai însoțite de factura fiscala și certificatul de garanție. Returnarea va fi acceptata de Vânzător numai dacă produsul este în condiții perfecte, în același ambalaj original în care a fost livrat, adică să nu prezinte, sub nici o forma, semne de uzura sau consum, deteriorări și disfuncționalități. Vânzătorul își rezerva dreptul de a nu accepta primirea produselor retur fără notificarea scrisa prealabila, conform art. 9.2. Vânzătorul își rezerva dreptul de a nu accepta produselor retur expediate de Cumpărătorul după împlinirea termenului de 14 zile menționat la art. 9.1 de mai sus.
 • 9.8. Contravaloarea produselor returnate se vor rambursa în cel mult 14 zile de la data notificării dreptului de retragere, prin transfer bancar (Cumpărătorul trebuie să precizeze în scris contul bancar în care dorește să primească banii) sau mandat poștal, sub condiția ca produsele returnate să fie recepționate de Vânzător în acest termen. În toate cazurile, Vânzătorul va amâna rambursarea până la data recepționării produselor returnate sau până la momentul primirii unei dovezi din partea Cumpărătorului conform căreia acesta a expediat produsele către Vânzător, luându-se în considerare data cea mai apropiata.
 • 9.9. Cumpărătorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor. Nu se accepta la retur produse care prezinta modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire altă decât cea necesara pentru determinarea naturii, calităților și funcționării produselor, și/sau intervenții neautorizate asupra produselor. În aceste cazuri, Vânzătorul va reexpedia produsul Cumpărătorului, pe cheltuiala acestuia din urma, fără a rambursa contravaloarea produsului.
 • 9.10. Numai în anumite situații care depind exclusiv de decizia Vânzătorului, BIKO.RO accepta returul produselor dacă acestea au fost folosite o singura data sau prezinta mici urme de uzura. În astfel de cazuri Vânzătorul va face o analiza asupra produsului și va stabili valoarea care trebuie returnata Cumpărătorului, în funcție de uzura produsului rezultata din manipularea acestuia. Aceasta valoare se va deduce din valoarea comenzilor efectuate ulterior pe Site de către Cumpărător.
 • 9.11. Cumpărătorul își poate manifesta dreptul de retragere, conform prevederilor mai sus menționate, numai pentru produsele livrate prin Poșta Română sau curier rapid; comenzile care au fost ridicate de la sediul/punctele de lucru ale Vânzătorului nu sunt considerate comerț la distanță, întrucât pot fi vizualizate, verificate și acceptate personal, ca și corespunzătoare cu scopul și nevoile Cumpărătorului.
 • 9.12. Produsele executate sau importate la cererea expresă a Cumpărătorului, conform specificațiilor sale sau personalizate în mod clar, nu fac obiectul dreptului de retragere

Răspundere

 • 10.1. BIKO.RO nu poate fi făcut vinovat în niciun fel de pagubele ivite în urma folosirii produselor achiziționate prin intermediul acestui Site. BIKO.RO nu garantează că descrierea produselor sau alte informații de pe acest site sunt exacte, complet actualizate sau fără erori. Produsele livrate pot diferi de cele prezentate pe site, datorită modificării caracteristicilor sau design-ului de către producători. De asemenea, pot exista diferențe de culoare, material etc pentru care Vânzătorul nu este responsabil. Valoarea maximă a obligațiilor și garanțiilor Vânzătorului față de Cumpărător, în caz de livrare a unor produse necorespunzătoare specificațiilor și caracteristicilor tehnice indicate în oferta existentă pe Site, este valoarea sumelor încasate de Vânzător de la Cumpărător pentru livrarea produselor respective.
 • 10.2. BIKO.RO nu este responsabil pentru prejudicii ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informației prezentate pe Site, orice tip de erori sau omisiuni în conținut care pot conduce la orice fel de pierderi. BIKO.RO face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acest Site. Rareori, acestea pot conține inadvertente punctuale: unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Utilizatorii înțeleg și accepta ca specificațiile produselor prezentate pe Site sunt preluate/puse la dispoziție de producători și furnizori și BIKO.RO nu își asumă răspunderea pentru corectitudinea acestor informații. Fotografiile produselor au caracter informativ și pot conține accesorii neincluse în pachetele standard. În situația în care prețul produsului sau unele caracteristici ale acestuia au fost greșit introduse în bazele noastre de date sau afișate greșit, iar livrarea nu a avut loc încă, Vânzătorul își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța Cumpărătorul, în cel mai scurt timp, de eroarea apărută. Toate promoțiile prezentate pe Site sunt valabile în limita stocului disponibil.
 • 10.3. BIKO.RO nu este şi nu poate fi făcut responsabil pentru prejudiciile create de erorile, lipsa de acuratețe sau neactualizarea informațiilor publicate sau menţinute pe Site. BIKO.RO şi furnizorii/partenerii săi nu pot fi traşi la răspundere pentru nici un fel de daune, indiferent de natura acestora, ca rezultat al accesului la Site, utilizării Site-ului și a serviciilor oferite prin intermediul acestuia, sau ca urmare a imposibilității utilizării acestora. Deşi face toate eforturile în acest sens, BIKO.RO nu garantează că funcţionarea Site-ului şi a serverelor va fi neîntreruptă şi lipsită de erori, ca utilizarea Site-lui este lipsită de riscuri (viruși, alte elemente sau acțiuni care pot provoca daune, specifice Internetului și tehnologiilor digitale, inclusiv violarea securităţii informaţiilor), că informaţiile furnizate prin intermediul Site-ului sunt corecte şi la zi (inclusiv disponibilitatea produselor prezentate în Site). BIKO.RO își rezerva dreptul de a restricționa accesul la Site sau la anumite secțiuni ale site-ului.
 • 10.4. BIKO.RO nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenţii, cheltuieli sau alte răspunderi, în cazul în care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea TERMENILOR ŞI CONDIŢIILOR de contractare la distanță, afișate pe Site. În cazul în care există referințe directe sau indirecte la site-uri ("link-uri") care nu sunt responsabilitatea și nu aparțin BIKO.RO, acesta nu este răspunzător de conținutul și autenticitatea/legalitatea informațiilor prezentate de asemenea site-uri, sub orice aspect. BIKO.RO declară expres ca, potrivit convingerii proprii, la momentul postării oricăruia dintre link-urile existente pe site, paginile web la care se trimite nu conțin niciun material ilegal. BIKO.RO nu are vreo influență de orice fel cu privire la forma actuală și viitoare sau conținutul unor asemenea site-uri. BIKO.RO, prin prezenta, se disociază în mod expres de conținutul tuturor site-urilor la care se face trimitere și care au fost modificate după ce au fost postate link-urile. Numai partea care găzduiește site-ul la care link-ul face trimitere este responsabila pentru conținutul ilegal, incorect sau incomplet și pentru pierderile care decurg din utilizarea sau neutilizarea de astfel de informații, iar nu partea care postează link-ul pe site-ul sau.
 • 10.5. BIKO.RO nu promovează SPAM-ul. Orice Utilizator care a furnizat explicit adresa să de email pe site-ul BIKO.RO poate opta pentru ștergerea acesteia din baza noastră de date, prin transmiterea unui e-mail la adresa office@biko.ro

Clauze finale

 • 11.1. Cumpărătorului i se poate solicita să completeze anumite formulare și/sau să încheie anumite contracte la momentul plasării comenzii. Procedura poate diferi, în funcție de comandă. Contractele pot fi încheiate în limba română sau în altă limbă. Cumpărătorului i se poate solicita să modifice eventualele erori materiale, înainte de plasarea comenzii sau după plasarea acesteia, în funcție de opțiunea Vânzătorului. Termenii și conditiile prezente permit Cumpărătorului arhivarea și reproducerea acestora.
 • 11.2. Preţurile produselor de pe acest Site sunt informative şi pot suferi modificări neanunţate. Promoţiile prezentate pe Site sunt valabile în perioada de timp menţionată / în cazul în care nu se menţionează o perioadă de timp, acestea sunt valabile în limitele stocurilor disponibile. În cazul epuizării stocului, reprezentantul BIKO.RO va oferi alternative prin prezentarea altor produse asemănătoare ca şi aspect şi specificaţii tehnice cu produsul comandat al cărui stoc s-a epuizat.
 • 11.3. BIKO.RO are dreptul de a modifica oricând și în orice mod, total sau parțial, oricare dintre prevederile secțiunii Termeni și Conditii, fără o notificare prealabila și fără a fi obligat să îndeplinească vreo altă formalitate față de Utilizatori. Orice modificare este acceptata deplin și necondiționat de către Utilizatorii Site-ului prin simpla utilizare sau accesare a oricărei facilități oferite de Site sau prin accesarea să, intervenita oricând după operarea modificării, iar neacceptarea oricărei modificări atrage obligația respectivului Utilizator de a înceta de îndată accesarea și/ sau utilizarea în orice mod a Site-ului.
 • 11.4. Drepturile și obligațiile Utilizatorilor Site-ului și ale BIKO.RO, prevăzute în prezenta Secțiune „Termeni și Condiții”, precum și toate efectele juridice pe care le produc Termenii și Condițiile, aplicabile raportului dintre părți, vor fi interpretate în conformitate cu și guvernate de legea română în vigoare. Orice litigiu născut din sau în legătură cu „Termenii și Condițiile” va fi soluționat pe cale amiabilă. În caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi soluționat de către instanțele de judecată competente din Municipiul București.